• Home
  • > Actueel
  • > Tweede IX-sport-event wederom succes

Tweede IX-sport-event wederom succes

19 oktober, 2015 | 20:27u

Vijf sporten stonden zondag centraal bij de interactieve clinics in Sporthal Parkzicht in Raamsdonksveer. 'Tafeltennis, basketbal, badminton, hockey en Dutch Tennis lenen zich prima voor mensen met een fysieke beperking", zegt fysiotherapeut Niels van Beek, die met Dingeman Knaap aan de wieg staat van IX-Sport, een werkgroep die het mogelijk wil maken dat iemand die niet goed uit de voeten kan, toch plezier beleeft aan sport. 
Eerder dit jaar vond een dergelijk event plaats in de Dongemond Sporthal, waaraan circa veertig belangstellenden deelnamen. "Vijf mensen zijn toen daadwerkelijk iets aan sport gaan doen." Thea Hoevenaar van Gehandicaptenplatform Geertruidenberg is blij met dit succesje, ze hoopt dat er ook dit keer weer bezoekers zijn die besluiten om lid te worden van een sportclub.
"Het is soms moeilijk om verenigingen enthousiast te krijgen, want ze moeten veel regelen. De toegankelijkheid van zalen, douches en kleedruimtes is lang niet altijd geschikt voor rolstoelers, dus er valt nog genoeg werk te doen."
Dat beaamt ook Bert van den Kieboom, wethouder sportzaken, die z'n gymschoenen heeft aangetrokken om een paar partijtjes mee te spelen.
"De gemeente wil nadrukkelijk meer aandacht besteden aan gehandicaptensport. Bij de bestaande sporthallen zijn aanpassingen nodig en bij nieuwbouw zullen we de gehandicapten er in een vroeg stadium bij betrekken", belooft hij.