10 maart, 2019 | 21:10u

Core-training als sponsoring voor De Jonge Renner

Ryan Kamp en de mannen van DJR trainden afgelopen winter kracht en core-stability bij Van Beek & Bloemsaat.
Voor Ryan was het een mooi cross-seizoen met een prachtige nationale titel.
Voor de nieuwelingen/junioren van DJR duimen we voor een net zo mooi wegseizoen in 2019

 

14 februari, 2019 | 21:20u

Informatie-avond over voeding van BES-diëtisten

Op valentijnsavond is door de diëtiste binnen ons centrum voor de "Fysiofitters" een interessante presentatie verzorgd over voeding & beweging. Een leuke samenwerking die prima in de smaak viel.

 

 

1 februari, 2019 | 21:35u

HKZ audit in 2019 wederom gehaald

Op de laatste dag van januari 2019 werd voor de 9e keer de HKZ-norm gehaald door Van Beek & Bloemsaat. Wederom een moment om trots te zijn op alle medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.

 

 

12 januari, 2019 | 21:20u

Outdoor Fysio-court

Op 12 januari 2019 werd naast de oefenzaal van Van Beek & Bloemsaat de laatste hand gelegd aan een heus "Outdoor Fysio-court". Een kunstgrasveld van ruim 200 m2. Met deze uitbreiding hebben we nog meer mogelijkheden om bewegingsprikkels aan te bieden aan onze patiënten die meer ruimte nodig hebben of lekker van de buitenlucht kunnen genieten. 

 

22 december, 2018 | 21:14u

Nieuwe indeling oefenzaal

Sinds eind 2018 is de nieuwe indeling van de oefenzaal een feit. Hiermee creëren we meer vrije ruimte om functioneel te bewegen.
Samen met de aanschaf van vele nieuwe materialen geven we hiermee een nieuwe impuls voor verschillende doelgroepen binnen onze praktijk.

 

 

1 oktober, 2018 | 20:53u

Van Beek & Bloemsaat 40 jaar

Op 1 oktober 2018 was het 40 jaar geleden dat Hans Bloemsaat zijn eerste patiënt verwelkomde in het Groene Kruis-gebouw aan de Meidoornstraat.
Kort daarop is  de praktijk verhuisd naar de Hoofdstraat om eind jaren 90 het pand in de Emmastraat te betrekken.
Sinds april 2010 is Van Beek & Bloemsaat gevestigd binnen het paramedisch centrum aan de Collegeweg.

 

29 september, 2018 | 21:05u

Praktijkuitje ter ere van het 40-jarig bestaan

Tijdens het praktijkuitje van Van Beek & Bloemsaat werd door de medewerkers aan Hans, Anke en Niels een glossy uitgereikt met herinneringen aan 40-jaar Bloemsaat en Van Beek. Superleuk !!

 

18 maart, 2018 | 13:11u

Slaapoefentherapie

Eén op de vijf meldt slaapproblemen

CBS 16-3-2018 00:0020 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder had naar eigen zeggen in 2017 problemen met slapen. Zij vallen bijvoorbeeld moeilijk in slaap of worden te vroeg wakker. Vrouwen rapporteerden deze problemen vaker dan mannen, ouderen vaker dan jongeren en mensen met hogere inkomens minder vaak dan mensen met lagere inkomens. Dit blijkt uit nieuwe cijfers uit de Gezondheidsenquête van het CBS.

Eén op de vijf Nederlanders (12 jaar of ouder) meldde in de twee weken voorafgaande aan de enquête moeite te hebben gehad om in slaap te vallen, om door te slapen, of wordt te vroeg wakker.
10 procentmeldde zelfs veel of heel veel slaapproblemen te hebben.

De cijfers over slaapproblemen zijn nieuw in de Gezondheidsenquête. De vraag luidt: ‘In welke mate heeft u in de afgelopen 2 weken last gehad van problemen met slapen? Denkt u hierbij aan moeite met in slaap vallen, moeite om door te slapen, of te vroeg wakker worden.’

31 december, 2017 | 13:06u

Hercertificering na externe audit een feit

Van Beek & Bloemsaat, centrum voor fysiotherapie heeft het jaar 2017 goed afgesloten. Na in het begin van 2017 al een hercertificering binnen gehaald te hebben bij een interne audit behaalde ons Centrum op donderdag 21 december opnieuw een prima resultaat bij de externe audit voor het HKZ-kwaliteitskeurmerk. Hiermee bewezen we nogmaals dat we interne zaken goed op orde hebben, dat we de klant/patiënt centraal stellen en dat we voortdurend werken aan verbetering van zorg- en dienstverlening. Complimenten aan alle medewerkers die hebben laten zien er klaar voor te zijn om ook in 2018 weer kwalitatief goede zorg te verlenen.

24 juli, 2017 | 22:17u

Slaapoefentherapie bij Van Beek & Bloemsaat

Oefentherapeute Cesar, Martine van Kaathoven heeft de opleiding Slaapoefentherapie afgerond. Voor professionele begeleiding bij problemen met inslapen, doorslapen en vroeg wakker worden kunt u nu terecht bij Van Beek & Bloemsaat. Meer informatie vindt u op www.slaapoefentherapie.nl

22 maart, 2017 | 23:16u

Logopediepraktijk Bij Ons

Een nieuwe logopediepraktijk binnen ons centrum? Nee hoor.
Logopediepraktijk Borst & Voeding van Lidwine Schoonhoff voert sinds kort een nieuwe naam.

Logopedie Bij Ons.

 

19 januari, 2017 | 11:09u

HKZ kwaliteitskeurmerk

Na toetsing door keuringsinstantie IvAK was op 19 januari 2017 hercertificering voor het kwaliteitskeurmerk HKZ weer een feit.
Sinds augustus 2011 heeft Van Beek & Bloemsaat, Centrum voor fysiotherapie en beweging voor fysiotherapie en alle specialisaties daarin het HKZ kwaliteitskeurmerk. Stichting HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar. Aan deze normen is het HKZ-keurmerk verbonden. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

 

17 december, 2016 | 20:32u

Jasper Quist nu Geriatriefysiotherapeut

Jasper Quist heeft eind november met succes zijn opleiding tot master geriatriefysiotherapeut afgerond.
Van Beek & Bloemsaat is trots op dit feit en kan hiermee samen met collega Emerence Verlooij nog meer kwaliteit en service bieden aan zijn oudere patiënten of patiënten met meervoudige en/of complexere pathologieën dan ze tot nu toe al deden.

12 november, 2016 | 20:08u

Loes van den Berg doet presentatie bij 'De Paddestoel'

Kinderfysiotherapeute Loes van den Berg van Van Beek & Bloemsaat heeft woensdag 9 november een interactieve en leerzame presentatie gegeven bij Peuterspeelzaal De Paddestoel. Ouders werden bijgepraat over Bewegen bij peuters en werden middels een workshop aan het werk gezet.

 

6 november, 2016 | 17:46u

Berichtje van Martine

Een warme groet vanuit Curaçao waar onze Oefentherapeute Cesar Martine momenteel enkele maanden werkervaring opdoet met dolfijnondersteunende therapie. In een multidisciplinair team werkt zij samen met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten, dolfijntrainsters en dolfijnen om middels intensieve therapie de kwaliteit van leven en mogelijkheden van kinderen met een beperking te vergroten.

In januari zal zij met een schat aan inspiratie en ervaring weer terugkeren om ons team te versterken.

 

30 oktober, 2016 | 20:36u

Samenwerking buurtsportcoach op de 65+ beweegdag

Op zaterdag 22 oktober hebben Emerence, Jasper en Niels van onze praktijk meegewerkt in de testlijn van de 65+ beweegdag. Op die dag werden ongeveer 200 65-plussers uit de gemeente Geertruidenberg uitgebreid getest, geadviseerd en verwezen naar de beweegmarkt. In het vervolgtraject gaat een deel van hen samen met de Buurtsportcoach van de gemeente Geertruidenberg Hennie van Kuijk 6 weken lang kennismaken met bepaalde beweegactiviteiten binnen de gemeente. ( http://oogopgeertruidenberg.nl/2016/10/22/eerste-beweegdag-voor-65-plussers/ )

29 juni, 2016 | 15:44u

Raak

Verloskundig centrum RAAK is sinds september 2015 gevestigd in het gezondheidscentrum aan de Collegeweg te Raamsdonksveer.
Het verloskundig centrum biedt individuele en complete zorg rond de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. Daarnaast worden er in het verloskundig centrum medische echo's en pretecho's aangeboden.
Verder worden er in het verloskundig centrum voorlichtingsavonden gehouden en zijn jullie ook vóór een zwangerschap al welkom op het speciale kinderwensspreekuur. 

De nauwe samenwerking van de verloskundigen van RAAK en de kinderfysiotherapeuten, bekkenfysiotherapeut en oefentherapeut Cesar van Van Beek & Bloemsaat heeft onze zorg weer op een kwalitatief hoger niveau gebracht.

26 maart, 2016 | 12:08u

AfsprakenApp

Van Beek & Bloemsaat gebruikt vanaf eind maart de AfsprakenApp.
Met deze digitale manier van afspraken maken krijgt iedereen via de app op zijn mobiel informatie over zijn afspraak en nadere informatie over de praktijk.
Wij hopen u zo op een efficiënte manier van dienst te zijn.
Downloaden maar !!

 

19 februari, 2016 | 22:30u

Samenwerking Van Beek & Bloemsaat met logopediste Lidwine Schoonhoff.

Vanaf februari 2016 vestigt logopediepraktijk Borst & Voeding zich binnen ons centrum. Dit is een gespecialiseerde praktijk voor (preverbale) logopedie en sensorische informatieverwerking therapie. De praktijk werd in 2010 opgericht door Lidwine Schoonhoff. Met dit samenwerkingsverband hebben we weer een positieve impuls gegeven aan de kwaliteit binnen ons centrum. 

 

12 februari, 2016 | 20:11u

Volg Van Beek & Bloemsaat op FaceBook

Blijf op de hoogte van de kwaliteiten van Van Beek & Bloemsaat. 
Like ons op facebook en volg het nieuws op onze pagina.

 

8 december, 2015 | 23:32u

Gratis houdingscheck door onze Oefentherapeut Cesar

U bent uitgenodigd om bij Van Beek & Bloemsaat vrijblijvend uw houding te laten controleren door de oefentherapeut Cesar. Op afspraak zal zij een houdingscheck afnemen waarna u persoonlijk advies zult ontvangen.

Middels deze check willen we u even laten stilstaan bij uw houding en manier van bewegen. Een gezonde houding is belangrijk om klachten te verminderen of juist te voorkomen. Door de opkomst van digitale apparaten worden houdings- en bewegingsgewoontes slechter. Hierdoor zijn er steeds meer mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verkeerde en/of ingezakte houding. Dit kan op korte en lange termijn problemen veroorzaken zoals nek- en schouderklachten, rugpijn of juist hoofdpijn. Een bezoek aan de oefentherapeute kan u dan helpen.

19 oktober, 2015 | 20:27u

Tweede IX-sport-event wederom succes

Vijf sporten stonden zondag centraal bij de interactieve clinics in Sporthal Parkzicht in Raamsdonksveer. 'Tafeltennis, basketbal, badminton, hockey en Dutch Tennis lenen zich prima voor mensen met een fysieke beperking", zegt fysiotherapeut Niels van Beek, die met Dingeman Knaap aan de wieg staat van IX-Sport, een werkgroep die het mogelijk wil maken dat iemand die niet goed uit de voeten kan, toch plezier beleeft aan sport. 
Eerder dit jaar vond een dergelijk event plaats in de Dongemond Sporthal, waaraan circa veertig belangstellenden deelnamen. "Vijf mensen zijn toen daadwerkelijk iets aan sport gaan doen." Thea Hoevenaar van Gehandicaptenplatform Geertruidenberg is blij met dit succesje, ze hoopt dat er ook dit keer weer bezoekers zijn die besluiten om lid te worden van een sportclub.
"Het is soms moeilijk om verenigingen enthousiast te krijgen, want ze moeten veel regelen. De toegankelijkheid van zalen, douches en kleedruimtes is lang niet altijd geschikt voor rolstoelers, dus er valt nog genoeg werk te doen."
Dat beaamt ook Bert van den Kieboom, wethouder sportzaken, die z'n gymschoenen heeft aangetrokken om een paar partijtjes mee te spelen.
"De gemeente wil nadrukkelijk meer aandacht besteden aan gehandicaptensport. Bij de bestaande sporthallen zijn aanpassingen nodig en bij nieuwbouw zullen we de gehandicapten er in een vroeg stadium bij betrekken", belooft hij.

24 juni, 2015 | 22:43u

Oefentherapie Cesar bij Van Beek & Bloemsaat

 

Het team van 10 fysiotherapeuten van Van Beek & Bloemsaat is vanaf heden uitgebreid met een oefentherapeut Cesar. Deze specialist op het gebied van een gezonde houding en goede manier van bewegen zal het team gaan aanvullen bij houdingsgerelateerde klachten in nauwe samenwerking met andere zorgverleners.

Sinds 2010 is het paramedisch centrum aan de collegeweg steeds verder uitgebreid met verschillende disciplines die nauw met elkaar samenwerken. Zo kunt u in het centrum terecht voor fysiotherapie, podotherapie, diëtiek, logopedie, ergotherapie, een psycholoog en de tandarts. Vanaf 8 juni zal deze zorg dus worden uitgebreid met een oefentherapeut Cesar. Deze zorg zal worden verleend door Martine van Kaathoven. Deze jonge maar ervaren oefentherapeut weet met haar persoonlijke aanpak personen te motiveren en te ondersteunen in het vinden van een optimale gezonde houding en een goede manier van bewegen. Samenwerking van Martine met onze fysiotherapeuten en andere paramedische disciplines binnen het centrum zal daarom een meerwaarde gaan hebben voor ons handelen en daarmee voor onze patiëntenzorg.

De oefentherapeut is een specialist in het aanleren van een gezonde houding en goede manier van bewegen. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw houdings- en bewegingsgedrag in het dagelijks leven. Hierbij spelen dagelijkse activiteiten een grote rol, hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan zitten, staan, bukken, tillen, computerwerk, sporten of het gebruik van uw mobiele telefoon. In de behandeling wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam, de omgeving en persoonlijkheid. 
Kijk voor meer informatie over oefentherapie bij specialisaties op deze website. 

24 maart, 2015 | 22:44u

Kick-off IX-sport

Niels van Beek is nauw betrokken bij de werkgroep IX-sport, die het op zich genomen heeft om mensen met een lichamelijke beperking in de breedste zin van het woord, zo dicht mogelijk in de buurt, kennis te laten maken met sportieve activiteiten. Ons doel is om de mogelijkheid te onderzoeken en kansen te creëren om de drempel om te gaan  sporten/bewegen te verlagen. 

Om enkele mogelijkheden te laten zien van aangepast sporten, organiseerde de werkgroep IX-sport een kick-off die op zondag 29 maart 2015 heeft plaatsgevonden. Vele belangstellenden hebben hier kunnen proeven van aangepaste sportactiviteiten. Verder zijn er die middag vele contacten gelegd tussen de aanwezige organisatoren, buurtsportcoach Hennie van Kuijk, sportverenigingen, gehandicaptenplatform Geertruidenberg, demonstratiesporters, wethouder en geïnteresseerde bezoekers. Deze eerste contacten hebben er zelfs tijdens de kick-off al voor een aantal mensen voor gezorgd dat ze een sport hebben gevonden die bij hen past. 

Alle gesprekken die gevoerd zijn die middag, alle ideeën die zijn ontstaan en de reacties uit de evaluatiemail die de bezoekers krijgen worden op korte termijn door de werkgroep geëvalueerd om vervolgstappen te gaan plannen.
Dit alles met als doel om er voor te zorgen dat iedereen kan zeggen; IX-sport. (ik sport)
Zoals ook het motto van de werkgroep IX (iks) luidt: Iedereen kan sporten !!


12 november, 2014 | 21:58u

Praktijkuitje 2014

Op 1 november vond het jaarlijkse praktijkuitje plaats van Van Beek & Bloemsaat. Onder leiding van Dingeman Knaap, Anton de Rooij en Toine Klerks hebben alle medewerkers van de praktijk zich uitgeleeft tijdens een rolstoelbasketbalclinic. Erg leerzaam, vermoeiend en vooral leuk was het om aan den lijve te ondervinden wat voor een sportieve uitdaging je hebt in een rolstoel. 

15 juli, 2014 | 17:50u

Ergotherapie Monné en Van Beek & Bloemsaat versterken elkaar

Graag willen we u voorstellen aan twee nieuwe ergotherapeuten binnen het samenwerkingsverband Ergotherapie Monné en Van Beek & Bloemsaat fysiotherapie. Marieke Vermeulen en Angela van Keulen vervangen Annemiek van den Eijnden die momenteel als handtherapeut in Oss werkzaam is. Ergotherapie en fysiotherapie richten zich beiden op zelfstandigheid van mensen die een beperking hebben op het gebied van dagelijkse activiteiten, zoals; huishouden, werk, hobby's, mobiliteit en zelfverzorging. Door direct contact/korte lijnen tussen deze twee disciplines binnen ons centrum en bij mensen aan huis kunnen we onze patiënten nog beter van dienst zijn.

 

3 maart, 2014 | 18:40u

BES-diëtiek gevestigd in Van Beek & Bloemsaat

Fenna Meurer is al jaren een bekend gezicht binnen ons centrum. Vanaf juni 2013 is ze als zelfstandig diëtiste werkzaam in onze praktijk. Vanaf maart 2014 is Fenna iedere donderdag in ons centrum aanwezig. BES-diëtisten is een samenwerkingsverband van 6 enthousiaste diëtisten. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met telefoonnummer 06-46727217.

17 november, 2013 | 18:00u

Samenwerking Psychologen Praktijk Timmers en Van Beek & Bloemsaat

Sinds juni 2013 is PPT werkzaam in ons centrum voor fysiotherapie en beweging. Psychologen Praktijk Timmers biedt geestelijke gezondheidszorg aan volwassenen, ouders en kind. Het is een vooruitstrevende praktijk die op zoek gaat naar manieren om de zorg net even beter te maken. Daarom is samenwerking gezocht met Van Beek & Bloemsaat. De verschillende praktijken in het pand ondersteunen PPT bij het integraal zorg leveren aan mensen wanneer lichaam en geest beide zorg verdienen. 

17 november, 2013 | 15:00u

Anke Bloemsaat neemt na 38 jaar afscheid

'Mooi als kinderen plezier krijgen in dingen, die ze eerst niet durfden'. Kinderfysiotherapeute Anke Bloemsaat neemt na 38 jaar afscheid. In de praktijk aan de Collegeweg in Raamsdonksveer: 'Een fantastisch pand. Ik ben blij dat ik hier nog een paar jaar kon werken.'  De familie vroeg of ze ontwikkelingswerk ging doen. "Er was hier niks. En in het begin verstond ik de mensen niet eens. 'Roist er mar us goed overeejn', zeiden mijn patiënten. Geen idee waar ze het over hadden", lacht fysiotherapeute Anke Bloemsaat uit Raamsdonksveer. "Terwijl ik in Brabant ben opgegroeid." Vandaag, 38 jaar later, neemt ze afscheid en zij en haar man Hans willen nooit meer weg uit 't Fèr. "De mensen hier zijn eerlijk en recht voor zijn raap. Daar hou ik van." En het dialect? "Dat vind ik prachtig. Jammer dat je het tegenwoordig veel minder hoort." Anke (bijna 61) en haar man, die vanwege ziekte al eerder afscheid moest nemen, waren jarenlang dé fysiotherapeuten van Raamsdonksveer en wijde omgeving.

Geplaatst op 09 januari 2013 in BN De Stem 

foto Ron Magielse/het fotoburo

20 februari, 2013 | 21:06u

Oedeemtherapeuten

Twee oedeemtherapeuten helpen u met het optimaliseren van uw dagelijkse activiteiten of laten u zich fitter voelen door te sporten na een ingrijpende operatie.