Beweegprogramma Diabetes

Lichamelijke inactiviteit, overgewicht, verkeerde eetgewoonten en gebrek aan kennis zijn oorzaken van diabetes type II. Deze factoren kunt u zelf beïnvloeden, meer bewegen, gezond eten en informatie inwinnen over suikerziekte. Wij kunnen u hierbij helpen door een beweegprogramma aan te bieden onder begeleiding van deskundige disciplines: fysiotherapie, diëtiek en de praktijkondersteuners van de huisartsen.

In samenwerking met de praktijkondersteuners van De Brandepoort en diëtisten van Thebe heeft Van Beek & Bloemsaat een beweegprogramma opgezet voor mensen met diabetes type 2 (suikerziekte).

Het programma bestaat uit:

Intake
1. Praktijkassistente meten de bloedsuikers en laten vragenlijsten invullen.
2. Diëtiste brengt de eetgewoonten in kaart
3. Fysiotherapie zorgt voor een introductiebijeenkomst en doet testen en metingen om te bepalen wat uw beginniveau is voor het beweegprogramma.

Start programma
- 13 weken durende programma waarin u 2x per week één uur beweegt onder begeleiding van een fysiotherapeut ter verbetering van de conditie en het kracht-uithoudingsvermogen.
- 2 maal verzorgt de fysiotherapeut een groepsbijeenkomst ter informatie over de invloed van beweging op diabetes.
- Regelmatig is er individuele begeleiding en worden er groepsbijeenkomsten verzorgt door de diëtiste.

Outtake
Als het programma ten einde is worden de metingen van de intake herhaald en vergeleken en worden deze met u besproken. Na het 13 weken durende beweegprogramma hopen we te bereiken dat;
- Lichamelijke activiteit een deel van uw leven is geworden en dat u elke dag minimaal 30 minuten matig intensief beweegt.
- Uw eetgewoonten zijn veranderd en u dit toepast in het dagelijks leven.
- U beschikt over voldoende kennis over suikerziekte en dat u er goed mee om kunt gaan.

Terugkomgesprek
Tot slot volgt na 3 maanden nog een terugkomgesprek ter evaluatie.