Fysiotherapie bij claudicatio intermittens

Na een stukje lopen komt pijn, kramp of vermoeidheid in uw been opzetten. Steeds moet u even stilstaan om de pijn te laten zakken. Dat kan wijzen op claudicatio intermittens, beter bekend als 'etalagebenen'. Want wie met deze klachten in een winkelstraat loopt, lijkt steeds even stil te staan om een etalage te bekijken. Het is echter ook mogelijk dat de klachten pas merkbaar worden als u sneller gaat lopen, fietst, traploopt of op moeilijker begaanbaar terrein loopt, zoals in het bos of op het strand.

Als u denkt dat u last heeft van claudicatio intermittens, dan is het goed om uw huisarts of fysiotherapeut te raadplegen. Met een goede aanpak zullen de klachten op den duur meestal niet verder toenemen of zelfs afnemen. Kortom: u kunt er veel baat bij hebben. Als deskundige van het dagelijks bewegen kan de fysiotherapeut bepalen wat voor u de juiste aanpak is en u daarin begeleiden.

Ons centrum is aangesloten bij het 'Netwerk Looptherapie Westpoint'. Dit is een samenwerking met de beide ziekenhuizen in Tilburg, de Universiteit van Tilburg en Parkstad Heerlen. De multidisciplinaire samenwerking verbetert en optimaliseert de kwaliteit van de zorg aan de claudicatio intermittens-patiënt. Speciaal voor deze aandoening is het mogelijk om looptraining te volgen in ons centrum.