Geriatriefysiotherapie

Bij een groot aantal ouder wordende mensen, ontstaat een vermindering van de beweeglijkheid van het lichaam. In ons Centrum is een fysiotherapeut werkzaam die zich door jarenlange ervaring en het volgen van cursussen gespecialiseerd heeft in de zorg voor kwetsbare groepen met een hoge biologische leeftijd die te maken hebben met complexe problematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die vanwege hun ziekte, bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, al verschijnselen van ouderdom kunnen vertonen.

De zeventigjarige die bij het tennissen een tenniselleboog oploopt, zal daarentegen bij een algemeen of een sportfysiotherapeut terecht komen. Deze therapeut werkt vanuit haar specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

De patiënten worden vooral behandeld met oefentherapie, gericht op het verminderen van klachten bij hun dagelijkse bewegen en het voorkomen van achteruitgang. Tot het werk behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en mantelzorgers.