Oefentherapie Cesar

 

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van een gezonde houding en goede manier van bewegen. De oefentherapeut kijk samen met u naar uw bewegingsgedrag in het dagelijks leven. Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam, de omgeving en uw persoonlijkheid.

Iedereen heeft onbewust zijn of haar eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn aldoor de rug gebogen houden, schouders onbewust optrekken of met het gewicht meer op links steunen tijdens het zitten of staan.

Wanneer u verkeerde houdings- of bewegingsgewoontes hebt ontwikkeld kunnen deze geleidelijk veel klachten opleveren.

De oefentherapeut geeft u inzicht in het ontstaan van de klachten. Stapje voor stapje gaat u werken aan een oplossing. Vooral het aanleren van een gezonde houding en goede manier van bewegen staan centraal. Soms zijn hiervoor ook oefeningen nodig om spieren te kunnen ontspannen of juist sterker te maken.

Voor meer informatie over oefentherapie Cesar kunt u kijken op de website van de beroepsvereniging: www.oefentherapie.nl

Geen verwijzing nodig
 

U kunt terecht bij de oefentherapeut zonder verwijzing van arts of specialist. Wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing van een arts vindt er eerst een screening plaats. Met deze screening wordt er gekeken of u met uw hulpvraag bij de oefentherapeut aan het juiste adres bent. Wanneer dit niet het geval is zal de oefentherapeut u adviseren alsnog naar uw huisarts te gaan.

Slaapoefentherapie

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten Cesar & Mensendieck zijn hier speciaal voor bijgeschoold en leren non-stop verder op basis van recente inzichten en nieuwe wetenschappelijke publicaties. Voor meer informatie verwijzen we u naar de site van het Netwerk Slaapoefentherapie www.slaapoefentherapie.nl